Bilim Dünyasını İkiye Bölen Font: Comic Sans
Üst üste yayınladığı 3 makaleyle Kuantum Mekaniğinin temellerini yerinden oynatan bilim dünyasının dahi çocuğu, kuramsal fizikçi Orson Osbourne, bugünlerde teorilerinden çok makalelerinde kullandığı Comic Sans fontuyla tartışmaların odağı haline geldi.
Comic Sans, Teorinin Önüne Geçti
Geçtiğimiz yıl Kuantum Mekaniği hakkında yayınladığı "Quantum-Confined Stark Effect due to Piezoelectric Fields in GaInN Strained Quantum Wells" isimli makalesiyle bilim dünyasında şok etkisi yaratan Orson Ozbourne, bugünlerde makalelerini yayınladığı font olan Comic Sans yüzünden acımasız eleştirilere maruz kalıyor. Kimi araştırmacılar makalenin içeriğinin çok önemli olduğunu belirterek, Kuantum Mekaniği dalında 60 yıldır böyle bir ilerleme kaydedilmediği fikrinde birleşirken, muhafazakar fizikçilerse bilimsel yayınların saygınlığının her şeyin önünde olduğunu savunuyorlar. Son olarak Ulusal Kuramcı Fizikçiler Birliği(NTPC) tarafından teori ve makaleler hakkında yapılan açıklamada kullanılan "Comic Sans'la yayınlanan makalenin getireceği ilerleme olmaz olsun. Öyle teorinin içine sıçayım!" gibi sert ifadeler, tartışmayı daha da alevlendirdi.
Osbourne Kırgın
Stanford Üniversitesinde kendine ait kürsüsü bulunan Osbourne, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Başlarda her şey çok güzeldi. İlk makalemle sansasyonel bir başarıya imza attım. 1-2-3 derken adım Einstein'la, Heisenberg'le anılmaya başladı. Ta ki New York Times'da yayınlanan "What a Genius? - Comic Sans huh!?" isimli makaleye kadar. New York Times yazarı ve ateşli bir Times New Roman hayranı olan William Griffin'in makalesi benim için sonun başlangıcı oldu. Artık her yerde Comic Sans kullanan adam olarak biliniyorum. Kimse teorimlerimi makalelerimi dikkate almıyor. Varsa yoksa Comic Sans" diyerek Bilim dünyasına olan kırgınlığını dile getirdi.
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et