Çalıştığı Uluslararası Şirketin Potansiyel Yönetici Havuzuna Seçilen Genç Mühendisin Adı, Memleketi Yozgat'ta Bir Parka Verildi
Uluslararası bir lojistik firmasının Türkiye bacağında Business Analyst olarak çalışan Gökçen Kurtulan'ın (27), geçtiğimiz ay şirketin potansiyel yönetici havuzuna seçilmesiyle birlikte memleketi Yozgat'ta başlayan kutlamalar tüm coşkusuyla sürüyor. Kurtulan ailesinin İstanbul'a göç etmeden önce bir dönem yaşadığı evi geçen hafta içinde müze haline getiren Yozgat Belediyesi, bu hafta da şehir merkezinde bulunan belediye parkının adını "Gökçen Kurtulan Performans, Gurur ve Kardeşlik Parkı" olarak değiştirerek hemşerilerinin başarısının tadını doyasıya çıkarmaya devam ediyor.
Baba tarafından aslen Yozgat'lı olan Gökçen Kurtulan, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmasının ardından 4 yıl önce Amerika merkezli uluslararası bir lojistik firmasında yazılım mühendisi olarak işe başlamıştı. Henüz 7 yaşındayken, ailesiyle birlikte memleketleri Yozgat'tan istanbul'a göç eden başarılı mühendis, bugüne kadar gerek akademik, gerek iş, gerekse de sosyal yaşamında sergilediği başarılı performansla Yozgat'ı ve Yozgatlı'yı en iyi şekilde temsil ederken, elde ettiği son başarıyla bir kez daha hemşerilerinin göğsünü kabarttı.
Şehirde hayat durdu
Kurtulan'ın kariyer adımları memleketi Yozgat'ta uzun bir süredir ilgi ve merakla takip edilirken, geçtiğimiz yılın kurum içi performans değerlendirmesi raporlarından en yüksek 6. puanı alarak, çalıştığı şirketin potansiyel yönetici havuzuna seçildiği haberi şehirde hayatı neredeyse durma noktasına getirdi. Haberin duyulmasının ardından sokaklara dökülen Yozgatlılar, oluşturdukları uzun araç konvoylarıyla da hemşerilerinin başarısını doyasıya kutladılar. 2 haftadan bu yana süren şenliklere resmi makamlar da destek verirken, Valilik, Garnizon ve Belediye işbirliği ile düzenlenen fener alayı, "Dünden bugüne Gökçen Kurtulan fotoğraf sergisi" ve "Business Analyst tam olarak nedir, ne iş yapar?" konulu sempozyumlara da halk yoğun ilgi gösterdi.Coşkulu açılış
Kutlamalar çerçevesinde geçtiğimiz hafta Kurtulan'ın doğduğu ve kısa bir süre ikamet ettiği evi müzeye çeviren Yozgat Belediyesi, dün de şehir merkezinde bulunan ve içinde bir adet de çay bahçesi barındıran 60 kişi kapasiteli belediye parkının adını, encümen üyelerinin oybirliğiyle "Gökçen Kurtulan Performans, Gurur ve Kardeşlik Parkı" olarak değiştirdi. Parkın tabelasının değiştirilme töreninde hemşerilerine seslenen Belediye Başkanı Sadık Issız, "Gönül isterdi ki Gökçen kardeşimiz de bugün aramızda olsun ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle sanırım, kendisine ulaşamadık... Yani telefonu çalıyor ama yanıt vermiyor... Muhakkak çok meşgul olduğundan..." derken bugün bir Business Analyst'in öyle kolay yetişmediğine vurgu yaptı.Şehir meydanında toplanan Yozgatlılar'ın alkış ve tezahuratları nedeniyle sık sık konuşmasına ara vermek durumunda kalan Belediye Başkanı Issız, şehrin uzun bir süredir rekabet içinde olduğu komşu il Çorum aleyhine "Nasıl koydu Gökçen Kurtulan" şeklinde tezahurat yapan bir grubu da "Öyle demeyin arkadaşlar onların da leblebisi var ehehe...Neyse biz kendi işimize bakalım..." diyerek sert bir dille uyardı. Issız, başarılı hemşerilerine de seslenerek şöyle devam etti:
"Gökçen kızımızın bundan sonra da bizi en iyi şekilde temsil edeceğine zaten inancımız tam. Yozgatlılar olarak bizim bir diğer ricamız ise, zamanla yönetim kurulunda da kendini sevdirip durumunu sağlamladıktan sonra hemşehrilerini unutmayarak, bizleri de ufaktan yanına aldırmaya başlaması yönünde. Ayrıca ilimizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan manda kaymağını şirketinde en güzel şekilde tanıtacağından, orada şehrimiz için bir gelir kapısı aralayacağından en ufak şüphemiz yok. Ben inanıyorum ki evladımız hiç değilse ildeki mandıra kendini çevirmeye başlayana kadar desteğini bizden esirgemeyecektir..."
Şehrin ilk başarısı değil
Yozgat Ticaret Odası Başkanı Ali Şendurmaz ise genç hemşerilerinin kazandığı başarının şehrin havasını şimdiden değiştirdiğini ifade ederek, "Dilerim bu rüzgarı arkasına alan ilimiz üzerindeki ölü toprağını atarak hakettiği noktaya gelecektir" sözlerine yer verdi. Yozgat'ın geçmişinde de buna benzer başarıların yaşandığını hatırlatan Şendurmaz, "1932 senesinde çıkan büyük yangınla birlikte ulusal gazetelerin bazılarında adımız geçmişti. Yörenin yaşlılarından bunu hatırlayanlar hala var." diyerek, özellikle gençlerden geçmişe sahip çıkmalarını istedi. Konuşmaların ardından yeni tabela'nın kurdelesi Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı'nın katıldığı bir törenle kesilirken, halk oyunları gösterileri ve mahalli sanatçıların konserleriyle süren kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti.Kurtulan: "Anne tarafım Balkan göçmeni"
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Gökçen Kurtulan ise, anne tarafından Balkan göçmeni olduğunu vurgulayarak, Yozgat'a da en son 7 sene önce babaannesinin cenazesi nedeniyle gittiğini belirtti. Şehirdeki çocukluk yıllarına dair pek fazla birşey hatırlamadığını, zaten evde Yozgat konusunun da mümkün mertebe açılmadığını ifade eden Kurtulan, acil bir toplantıya yetişmesi gerektiğini söyleyerek sözlerine son verdi.(absurdistan Brüksel'den bildirdi)
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et