Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin Artan İflas Riskine Karşı Malı Mülkü Dost Ülkelerin Üzerine Yapma Seçeneğinin Masada Olduğunu Açıkladı...
CDS primlerinin 900 puanı aşmasıyla birlikte Türkiye'nin dünyada iflas riski en yüksek ülkeler arasında adının anılmaya başlanması Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı harekete geçirdi. İflas ve sonrasında gelebilecek haciz işlemlerine karşı çalışma başlatan Bakanlık, halen Türkiye'nin üzerine kayıtlı olan az sayıda taşınmaz ve şirketin geçici olarak dost ülkelerin üzerine yapılabilmesini sağlayan düzenlemede sona gelindiğini açıkladı.
Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yükselen enerji maliyetleri, rekor düzeydeki cari açık ve artan döviz kuru nedeniyle oluşan iflas riskine karşı A, B ve C planlarının hazır olduğunu belirterek piyasalara güven aşıladı.
Bu doğrultuda ilk aşamada Varlık Fonu bünyesindeki şirketler olmak üzere, devlet daireleri ve kamu arazileri de dahil tüm malı mülkü Katar ve KKTC gibi dost ülkelerin üzerine yaparak bunların hacz edilmesinin önüne geçileceğini açıklayan Bakan Nebati, "Hem zaten elde çok fazla bir şey kalmadığı için hem de daha öncesinde özellikle Katar'a bir şeyleri devretme konusunda geniş bir bilgi birikimine sahip olduğumuz için bu süreç oldukça hızlı işleyecektir. En fazla 2 saatte noter moter bütün işlemleri tamamlayıp üzerimizde hiçbir şey bırakmayız alimallah" diyerek Türkiye'nin her kuruşuna sahip çıkacaklarını ifade etti.
Yapılacak devrin durumlar düzelene kadar geçici bir düzenleme olacağının altını çizen Nebati, "O süreçte borcunu istemek için gelen yabancıları, 'Valla şu oturduğumuz koltuklar dışında bizde bir şey kalmadı. Buyrun isterseniz borcumuza mahsuben onu verelim' diyip geri yollayacağız. Ha hakkaten isteyen olursa koltuğu da alsın yani. Napacaklar? Canımızı mı alacaklar?" derken, vatan için gerekirse koltuktan vazgeçmeyi göze aldıklarını net bir şekilde vurguladı.
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et