Dolar Düşse "Düşürdük" Diye, Dolar Yükselse "Rekabetçi kurla ekonomimizi canlandırdık" Diye Övünen Bakan Nebati: "Türkiye Ekonomi Modeli'nde başarısızlığa yer yok..."
Son olarak yaptığı ''Türk Lirası'nı değerli hale getirirseniz sanayi yavaşlar, işsizlik olur, değersiz hale getirirseniz tam tersi olur'' açıklamasıyla bir kez daha gündeme oturan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomik Modeli'nin her koşulda bir başarı hikayesi yaratma becerisine dikkat çekti.
Dolar/TL paritesi ne yöne hareket ederse etsin, ortaya çıkan sonucun Türkiye Ekonomi Modeli'nin başarısı olduğunu belirten Bakan Nebati, dünya ekonomi literatürüne kesintisiz şekilde bardağın dolu tarafına odaklanan yeni ve devrimci bir bakış açısı getirdiklerine dikkat çekti.
"Bizim modelimizde başarısızlığa asla yer yok arkadaşlar. TL'miz değer mi kazanıyor? O zaten kendiliğinden bir başarı demek. Bakın ne güzel ülkemizin para birimine itibar kazandırdık. Tüm saldırılara rağmen dimdik ayaktayız. TL değer mi kaybetti? O zaman da rekabetçi kurla üretimi ve ihracatı artırarak yine güçleniyoruz. Gördüğünüz gibi ne yapsak bize yarıyor" diyen Nebati, ekonomide önemli olanın moral olduğunu bir kez daha vurguladı.
Türkiye Ekonomi Modeli sayesinde ekonomiyle ilgili kararların da son derece hızlı bir şekilde alınabildiğini belirten Nebati, şöyle devam etti:
"Neden? Çünkü faiz ne olmuş, enflasyon kaç olmuş, ithalat kaç milyar dolara çıkmış, halkın alım gücü ne durumda bunlara hiç takılmıyoruz. Tak diye karar alıyoruz, şak diye yapıyoruz. Sonuçta bir şeyler oluyor, bir takım rakamlar ortaya çıkıyor. Hepsine tek tek bakıyoruz. O rakam iyi değilse öteki iyidir. Ha hiçbiri mi iyi değil, o zaman da ilkinin tam tersi başka bir karar alıyoruz. Hatta garanti olması açısından bazen ikisini aynı anda yapıyoruz. İlla ki bir yerlerde hoşumuza giden bir rakam çıkar. Nitekim yeterince arayınca çıkıyor da..."
Bakan Nebati, dünyada kabul gören klasik ekonomi modellerinde en önemli sorunun ortaya çıkan bütün sonuçlara odaklanıp fazla düşünmekten kaynaklandığını ifade ederken, "Görüyorsunuz siz de, vay faizi 75 puan mı artırsak 50 puan mı indirsek, öyle yaparsak enflasyon ne olur, öteki türlü yaparsak işsizlik kaç olur diye günlerce düşünüyorlar. Bir yığın rakamlar, istatistikler, ansiklopedi gibi raporlar... Hem yoruluyorlar hem de moralleri bozuluyor. 3 günlük dünya için değer mi?" sözleriyle Türkiye Ekonomi Modeli'nin en azından yönetimler açısından bugüne dek eşi benzeri görülmemiş bir ferahlama getirdiğine dikkat çekti.
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et