Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Okullarda IŞİD Propagandası Açıklaması: ''Yapay zekanın tehdit etmediği meslekler listesinde intihar bombacılığı ilk sıralarda...''
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da bir ortaokulda terör örgütü IŞİD'le bağlantılı Tevhid ve Sünnet Cemaati adlı örgüte ait marşın çocuklara söyletilmesinin ardından gelen eleştirilere yanıt verdi. Çocuklara bakanlık eliyle IŞİD propagandası yapıldığı yönündeki eleştirileri sığ bir bakış açısı olarak nitelendiren Tekin, "İntihar bombacılığı"nın yakın bir gelecekte yapay zeka tarafından ele geçirilmesi mümkün görünmeyen meslekler listesinde ilk sıralarda yer aldığını belirterek konunun istihdam boyutuna dikkat çekti.
"Biz bu evlatlarımıza laik bilimsel bir eğitim verip doktor, mühendis vs olmalarına vesile olsaki 3 gün sonra meslekleri bir yapay zeka tarafından ellerinden alındıklarında ne yapacağız? Onca sene beni boşuna okuttunuz deseler nasıl yanıt vereceğiz? Bunun bir vebali yok mu?" diyen Bakan Yusuf Tekin, eğitimde çağın gereklerine uygun uzun vadeli planlamalar yapmanın önemine işaret etti.
Hiçbir öğrenciyi "git de yarın IŞİD'e katıl" şeklinde yönlendirmediklerini ancak yapay zeka tehdidine karşı en korunaklı kariyer seçenekleri konusunda bilgilendirmenin de görevleri olduğunu belirten Tekin, "Haa selefi terörizmin kendi yeteneklerine uygun olduğunu düşünen evlatlarımız varsa bu onların bileceği iştir. Yok ben kendimi patlatmayı düşünmüyorum diyorsa da berberlik, marangozluk gibi seçenekler de mevcut. Bizim işimiz şimdiden gereken alt yapıyı vermek." derken, aynı vizyonla çocuklara berberler odası marşının ezberletilmesi konusunda da çalışmalar yapacaklarını açıkladı.
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et





.png)


.jpg)














(1).png)