Bayram Tatili İçin Memleketlerine Giden Öğrencilere YÖK’ten Kritik Uyarı: “Dönmeden Önce Okulunuzun Hâlâ Var Olup Olmadığını Düzenli Olarak Kontrol Edin…''
Kurban Bayramı tatilni fırsat bilerek memleketlerine giden üniversite öğrencilerine YÖK’ten kritik bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada, öğrencilerin dönüş yoluna çıkmadan önce üniversitelerinin güncel olarak açık, kapalı, geçici kapalı, yeniden açılmış, kısmen açık veya “karar bekleniyor” statüsünde olup olmadığını düzenli aralıklarla kontrol etmeleri istendi. YÖK yetkilileri, “Öğrencilerimizin bayram dönüşü kampüs kapısında güvenlik görevlisi yerine hafriyat kamyonu, kayyum tabelası ya da ‘3 gün sonra tekrar deneyiniz’ yazısıyla karşılaşmalarını istemeyiz” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, özellikle gece yarısı yayımlanan kararnamelerin titizlikle takip edilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, öğrencilere tatil boyunca Resmî Gazete bildirimlerini açık tutmaları, okulun sosyal medya hesabını sık sık yenilemeleri ve mümkünse kampüsün önünden geçen bir yakınlardan güncel bilgi ve görüntü istemeleri tavsiye edildi.
YÖK, “Üniversiteniz siz memlekete vardığınızda açık olabilir, bayramın ikinci günü kapanabilir, arefe gecesi başka bir vakfa devredilebilir, bayram namazından sonra tekrar açılabilir. Bu nedenle ‘Ben giderken okul vardı’ şeklindeki beyanlar tek başına yeterli kabul edilmeyecektir” açıklamasında bulundu.
Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için hazırlanan “Bayram Dönüşü Üniversite Kontrol Listesi”nde ise transkript, öğrenci belgesi, yatay geçiş dilekçesi, diploma fotokopisi, acil durumda başvurulacak üç alternatif üniversite ve kampüsün en son güncel koordinatlarını gösteren Google Maps ekran görüntüsü yer aldı. Ayrıca YÖK, dönüş bileti alan öğrencilerin mümkünse “açık tarihli” bilet tercih etmelerini önerirken, “Üniversitenizin açılış-kapanış grafiği kripto para piyasalarına benzer bir hareketlilik gösterebilir. Gereksiz risklerden kaçının” uyarısında bulundu.
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et

.png)







.jpg)












