''Bu Bilgi Gerçek Hayatta Ne İşimize Yarayacak?'' Sorusuna Yanıt Beyaz’la Joker’den Geldi: ''3 Milyon TL Veririz…''
İlkokuldan bu yana zihinleri sık sık meşgul eden “Peki bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak?” sorusuna beklenen yanıt Beyaz’la Joker’den geldi. Yarışmaya katılarak yıllardır “gereksiz” denilen genel kültür bilgileri sayesinde 3 milyon TL kazanan genç, aldığı yeni arabayla arkadaş çevresinin gözdesi olurken, genel kültürün bugüne kadarki en somut kullanım alanını da ortaya koydu.
Daha önce arkadaş ortamında “Tamam kardeşim, Paraguay’ın başkentini de bilmeyiverelim” denilerek susturulan gencin, ödülün ardından aynı bilgileri arabanın ön koltuğundan anlatmaya başladığı öğrenildi. Yakın çevresinin de gencin anlattığı her şeyi artık büyük bir dikkatle dinlediği, hatta içlerinden bazılarının “Mitokondri'nin hücrede bu kadar önemli görevleri olduğunu keşke daha önce söyleseydin” diyerek hafta sonu için arabanın anahtarını istediği bildirildi.
Gelişmenin ardından kimsenin adını dahi duymadığı ülkelerin başkentlerini bilenler, şehir plakalarını bir çırpıda sayanlar, eski Türk filmlerinin az ünlü oyuncularını bile şak diye söyleyenler ve ortamlarda kimsenin sormadığı tarih bilgilerini paylaşanlar yeniden umutlanırken, yıllardır hiçbir maddi karşılık göremeden biriktirdikleri bilgileri nakde çevirme ihtimali de genel kültür sahipleri arasında büyük heyecan yarattı.
Genel kültür birikimini 3 milyon TL’ye kadar değerlendirmek isteyen herkesin başvurabileceği Beyaz’la Joker, 3 Eylül Perşembe akşamı yeni sezonuyla Kanal D’de ekrana gelecek.
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et
okumak ister misiniz?





.png)



.jpg)













