Her Terör Saldırısından Sonra Ansızın Sosyal Medyada Beliren 8 Değişik Tip
Terör eylemlerinin, katliamların ve de üzücü olayların sıkça yaşandığı coğrafyamızda, artık sosyal medya kullanıcılarının bu tip olaylar karşısındaki tepkilerini 3 aşağı 5 yukarı kestirmek çok da zor değil. Tıpkı yağmur damlası yere ilk kez değdiği anda beliren şemsiyeciler gibi, terör saldırılarından sonra Twitter ve Facebook'ta ortaya çıkan bu arkadaşları sizler için kısaca şöyle derledik. Buyrunuz:
1. "Şehitlerimiz için de bu kadar üzüldünüz mü?" Güruhu
Dünyadaki herhangi bir acı gelişmeyi, şehit acısı paritesine göre değerlendirmekten, dram yarıştırmaktan sapıkça bir zevk alan oldukça kalabalık bir grup. Biraz makul olanları "bunlara üzüldüğünüz kadar şehitlerimize üzüldünüz mü?' diyerek en azından bir sorguya çekme nezaketini gösterirler. Böylece bir önceki şehit haberine ne kadar üzüldüğünüze dair yeterince ikna edici bir belge sunabilirseniz sıradaki trajediye de üzülme hakkı elde edebilirsiniz.
İyice mala bağlayanları direkt ''şehitlerimize bu kadar üzülmediniz!!!" diye hüküm vermekte sakınca görmezler. Asıl demek istedikleri ''Senin şu an üzüldüğün şey benim zerre skimde değil, saygı falan da duymuyorum ama şimdi böyle söylemek de ayıp''tır ve paravan olarak en yakın şehit haberini kendilerini siper etmekte beis görmezler. Sanırsın her gün ağıt yakılıyor, şehitler için mevlüt okunuyor gerizekalının evinde.
- Sosyal medyada linç (Temsili)
2. "Yüzünü Fransız Bayrağı yapanlar şimdi nerede"ciler
Patlamanın üzerinden henüz 17 saniye geçip daha tozlar yere inmeden Facebook'a girip yorum bırakmayı başaran bu adamlar, dünyayı sadece kıyaslama yoluyla algılayabilen yaşam formlarıdır. Kimin ölüsüne ne kadar üzülüneceğine ilişkin parite tutarlar. Çocukluklarında atlasın orta sayfasını açıp açıp dünya bayraklarına tükürdükleri görülmüştür.
- "Bu sarı oğlan kimse, çok zıplıyodu o Fransa işinde.. NERDE ŞİMDİ???"
3. "ABD Büyükelçisi'nin Haziran'daki Yakutistan ziyaretinin kokusu çıktı işte"ciler
Bunlar ABD Büyükelçilerini, büyükelçilerin bizzat eşlerinden daha iyi takip etmeleriyle ünlüdürler. ABD Büyükelçisi nerede kimle görüşürse Türkiye nasıl etkilenir bilirler. Ters açı yapan bir ABD Büyükelçisinin Yengeç burcuna 2 sene mutsuzluk getireceği gibi ileri teorileri de mevcuttur.
- "İşte bak Kemal Kılıçdaroğlu'yla buluştuktan 7 sene 4 ay 21 gün sonra bu patlama oldu... Ya... Ya..."
4. Cümleye "Böyle bir konu hakkında...' diyerek başlayanlar
Böyle bir konu hakkında, böyle bir zamanda, böyle bir paylaşım yapılmasını veya böyle bir yorum yapılmasını tasdik etmeyenler, eleştirenler, yeri geldiğinde ana avrat küfredenler, ev adresinizi isteyenler, sizi bulsa bir kaşık suda boğacaklar... Yani internetin yaklaşık %84'ü.
5. "Okuduğunuz Her Şeye İnanmayın"cılar
Sadece inanmamamız gereken şeyleri sıraladıktan sonra ortadan kaybolarak, "E tamam da neye inanıcaz lan o zaman?" sorusuyla sizi başbaşa bırakırlar. Genellikle okumazlar.
- Peki bu okuduğuma niye inanmamalıyım? hmm...
6. Olay yerinden bildirenler
Toplam twitter kullanıcı sayısının %26'lık kısmını oluştururlar. Hepsinin tam o an orada olması ne güzel bir rastlantıdır. Ya da biz çok safız...
- "Şans eseri oradan geçiyordum, denk geldim yemin ederim..."
7. Evlad-ı Osmanlılar
Ya da nam-ı diğer, büyük oyunu görenler ve herkese gösterenler... Bütün saldırıların arkasında büyük Osmanlı hareketine karşı girişilen büyük operasyonları gören evladı Osmanlılar aynı zamanda nargile içmeyi sever, en sevdikleri dizi ise Kurtlar Vadisi'dir.
- Evlad-ı Osmanlı (Temsili)
8. Instagram'da yemek fotosu paylaşanlar
Arkalarında hidrojen bombası denemesi de yapılsa önlerindeki chessecake'den taviz vermeyen bu kitle en azından tutarlılığıyla takdiri hak ediyor. Gezi'de de aynılardı, Suruç'ta da, Sultanahmet'te de. Ha, belki bugün çok fazla Sultanahmet dendiği için paylaşımlarda temsili olarak köfteye ağırlık vermiş olabilirler. Bilinçaltına işliyor neticede bir yerde...
- #Sultanahmet #Kalbimizsizinle #Cızbız #Foodporn #Damakçatlatan #Köftecandır
facebook'ta Paylaş twitter'a yolla Allah'a havale et