Instagram Resim Altlarınız İçin: Bir Takım Yeni Nesil Şairler ve Oldukça Acaip Kitapları...
Sevgili Zaytung okurlarına, ola ki varsa bu okurlar arasındaki şiir okurlarına ve bu ikisinin dışında kalan okurlara merhaba. Bu yazımızda sizler içine bir takım yeni nesil şairlerimizin muhtemelen varlığından haberdar olmadığınız şiir kitaplarını inceleyeceğiz. Bakarsınız içlerinde instagram post altını iyi doldurup bikinili, gün batımlı pozunuza derinlik hadi olmadı komiklik katacak malzeme de çıkar. Öyle şiirler bunlar çünkü. Tam insta'lık knk
1. Birlikte Takılan Harika İnsanlar
Özgür Göreçki’nin yazdığı, sıkıcılıktan eser bulamayacağınız bu kitapta yıllardır çeşitli sebeplerden ötürü üzerinizde baskısını hissettiğiniz dil bilgisinden intikam alındığını görmek keyfinizi bayram ettirecek. Balkan göçmeni olduğunu soyadından haykıran şairimiz, abuklamayı pezevenklerin elinden kurtarıp debdebeli bir şekilde sahneye çıkarıyor. Bu kitap beni kesmez daha da istiyorum diyenler şairin ilk kitabına bakabilir: asdasd. (Tabii baskısını bulabilirse)
Kitaplara dair yazılmış bir inceleme için: Göreçki üzerine
İşte size sosyal medyada hesaplarınızda fink attırabileceğiniz bir alıntı:
Oje sürüyorsun. Bir bankada memursun çünkü.
Memurlar tırnaklarına oje sürüyorlar.
Sen de sürüyorsun. Bunu, tırnaklarına uyguluyorsun.
Onu. Ojeyi.
2. Yaya Baron
Mafyalar, organlar, baskınlar, yayalar, kumarhaneler, baltalar, tanklar… Kore, suç sinemasının bayram edeceği ögeler ile dolup taşan bu şiirlerde mizahın da önemli bir yer tuttuğunu göreceksiniz. Bu kadar suç âletinin, örgütün, hapçının olduğu şiirlerde ne mizahı diyenler için karanlık ve masalsı havasıyla öne çıkan bir kitap. Hapçının şiir okuyanı makbul değildir gibi bir tabuyu yıkmak isteyenler, deneysellikten, anlamsızlıktan gözü korkmayanlar için yerinde bir tercih olacak. Yayalığın geometrisinin çizildiği bu şiirler, ülke gündemine ve sürece atılmış bir molotof.
Kitaba dair yazılmış bir inceleme için: Yayalık İllegal Geçidi
Sonra da üre üre üre diyen
denizde damla olduğun bir sidik toplum üre
Kanlı bir buz küveti toplumunda gördüklerim
3. Mehmet Molla
Gündelikle, klişeyle, mizahla ve saçmayla dopdolu bir alemde kol gezenleri tek çatı altında toplayabilecek bir kitap daha. Şiirlerde mahalli bir tavır öne çıkıyor. Yani eğer siz de ikinci kattan kuma atlamış, yarım bırakılmış inşaat temellerinde oyun oynamış, yalnızca kendi bildiğiniz ıssız yerlerde bir başına dolanıp düşüncelere dalmış, tavanlarda yürüdüğünüzü hayal edip kişiliğinizin saçma, içe yönelik, hassas olduğu kadar fırlama yönlerine yatırım yapmışsanız ve de vurdulu kırdılı şeyler seviyorsanız bu şiirler hiç şüpheniz olmasın size göre. Vurduğunuz kırdığınız şeylerden biri de sizsiniz tabii, sonuçta herkes bir Cüneyt Arkın değil. Vücudunuza saplanan okların gövdenize giren kurşunlarla selfieye durduğu bir dünya.
amerikan filminde rus’u oyna
kötü adam ol o ibnelerin filminde
4. Kırmızı Perfect
Kendi başınalığın mizahi havasını soluyacağınız bu şiirlerde insanî dediğiniz duyguların portresi çiziliyor. Pazar gecesi sinemacıları, geçmiş özlemi duyanlar ile geçmiş günlere lanet edenler, toplumun dibi olan ebeveyn, erk mağdurları, toplanın.
mermi ağzınızda dağıldığında
ya da mermi
dağıttığında ağzınızı
bir deste gibi paramparça
düşünecek çok şeyiniz olmuyor
doğrusunu isterseniz
vaktiniz de
5. Musap
Yoldan çıkanların, yola gelmek istemeyenlerin, travmalarına faça atanların, gırgırı gargarayı, erotik furyayı, çizgi filmleri, şıkır şıkır mahmure'yi, alaycı tavrı, gündelikten bir curcuna ile geçip gitmeyi, tekdüzeyi aşan söylemleri, argoyu… sevenlerin ilgilenebileceği bir ilk kitap. Öfke, nefret ve dehşetin kara komedisine bakmak isteyenler sizler de buraya.
canikom mafya erbabı birkaç erotik adam
çimento doldurup kutuplardan basığına
atsa dünyayı haliç’e az mı romantik
facebook'ta Paylaş twitter'a yolla Allah'a havale et