Emniyet Genel Müdürlüğü Bünyesinde Oluşturulan ''Motorize YouTuber İtlaf Timleri'' Daha Video YouTube'a Yüklenmeden Suçluyu Etkisiz Hale Getirmeyi Hedefliyor...
YouTuber'lara karşı etkin bir mücadele yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü, kurulan yeni motorize timle mücadeleyi farklı bir boyuta taşımaya hazırlanıyor.
Konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında YouTuber'ları yakalamak için harcanan mesainin kurum içinde ciddi bir iş yükü haline geldiğini belirten Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Sözcüsü Yunus Acarlar, her defasında farklı birimlerden rica minnet personel toplanarak gerçekleştirilen operasyonların bu haliyle etkin bir şekilde sürdürülmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti.
"Youtuber'un yaş ortalamasına göre çocuk şubeden de personel lazım oluyor, narkotikten de asayişten de. Onları toparlıycaz ekibi kurucaz falan derken yetişemiyoruz. Üçünü yakalayana kadar oradan beş tane daha çıkıyor. Üstelik biz müdahale edene kadar YouTuber'ın en az 3000 tane abonesi oluyor" diyen Acarlar, bu doğrultuda sadece YouTuber'ları yakalamak ve etkisiz hale getirmek için Emniyet bünyesinde özel bir birim oluşturmanın kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.
YouNuslar göreve hazır
"Motorize YouTuber İtlaf Timleri" (Kısaca YouNuslar) adı verilen birimin 24 saat Youtube'u takip ederek YouTuber'lara anında müdahale edeceğini, bunun yanında gelen ihbarları da değerlendirerek operasyonlar gerçekleştireceğini belirten EGM Sözcüsü, kurum içerizinde özel olarak çocukları YouTuber olan anne babalara hizmet vermek üzere "ALO Çocuğum YouTuber Oldu Yetişin" adı altında bir çağrı merkezi kurulacağının da bilgisini verdi.
"En büyük görev anne babalara"
"Esas hedefimiz proaktif bir yaklaşımla daha video YouTube'a yüklenmeden müdahale edip suçluyu etkisiz hale getirmek. Burada evde bulunan YouTuber'ın yakınlarına, özellikle anne babalara önemli görevler düşüyor. Çocuklarının böyle bir eylem hazırlığında olduğunu fark ettikleri anda bizi arayarak durumu bildirmeleri halinde en yakın motorize ekibimizi olay yerine yönlendireceğiz." diyen Acarlar, 10 dakikalık bir videonun YouTube yüklenmesinin Türkiye şartlarında ortalama yarım saati bulduğunu, bunun da YouTuber'ın etkisiz hale getirilmesi için yeterli bir süre olduğunu kaydetti.
Emniyet'ten gelen bu açıklamalar, kamuoyunda tartışmaları da beraberine getirdi. Özellikle birimin adı üzerinde yoğunlaşan tartışmalarda "21. yüzyılda kısırlaştırma gibi daha uygarca çözümler varken neden itlaf?" sorusu öne çıkarken, "Esas YouTuber'ı kısırlaştırırsan daha tehlikeli olur. Sıkıntıdan iyice kendini video çekmeye verir" argümanıyla kararı destekleyenlerin sayısı da oldukça fazla.
facebook'ta paylaş twitter'da paylaş Allah'a havale et